23948sdkhjf

Engangsplastposer lider under koronakrisen

1.januar i år innførte Thailand forbud mot engangsposer, men etter at koronakrisen inntok landet, så har bruken av slike poser økt.

Reuters skriver at Bangkoks plastavfall i april steg med hele 62 prosent. Årsaken er at flere bestiller mat og varer hjem, og disse pakkes ofte med plastemballasje.

Hele 3432 tonn med plast ble kastet daglig i Bangkok, viser tall, og det er stor økning fjorårets månedsnitt på 2115 tonn. Varer fra takeaway-poser til containere, flasker og kopper, utgjorde mer enn 80 prosent.

Miljøministeren i landet, Varawut Silipaarcha, sier at man ikke kan vinne to kamper på en gang.Og akkurat nå r kampen mot korona som står høyest, så får det ambisiøse forslaget om å forby engangsposer av plast komme i andre rekke inntil videre. Reuters skriver at Matleveransesektoren er anslått å ha vokst 33 prosent på litt over en måned til om lag 4,5 milliarder baht, som tilsvarer 139 millioner dollar.

Thailand tilhører topp-fem-landene som plastforurenser mest i havene. De fire andre landene er Kina, Indonesia, Filippinene og Vietnam.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094