23948sdkhjf

Plastpellets-mysteriet trolig oppklart

Et containerskip er trolig årsaken til at flere hundre tonn med plastpellets ble funnet langs kysten på begge sider av ytre Oslofjord i mars og april.

Plastindustrien har bidratt aktivt med å finne kilden til plastpellets-utslippet i ytre Oslofjord. Nå viser det seg at det trolig var et containerskip som etter et uhell slapp ut plastbitene.

Det er NRK som melder dette.

– Vi anser det som svært sannsynlig at en skade på en container under sjøtransport er årsak til at det er funnet plastpellets i Oslofjorden, sier Ole Sævild i Sea-Cargo til NRK.

Norner har stått sentralt i arbeidet med å finne årsaken. Thor Kamfjord hos Norner roser plastindustrien som har bidratt til å løse mysteriet. Det var i 23. februar at et containerskip på vei til Tananger var utsatt for uvær, og at en container om bord på skipet ble skadet, og all pelletsen falt ut i havet.

Skipet, som eies av Sea-Cargo og driftes av Seatrans Ship Management, ble 22. februar lastet med 26 tonn polypropen i Rotterdam i Nederland.

Rederiet meldte samme dag til Kystverket om skaden og utslippet av plastpellets, men Kystverket koblet ikke de to hendelsene sammen. Skipet var utenfor Stavanger da containeren ble skadet.

Politiet har nå beslaglagt containeren som ble skadet og lasten.

Kystverket opplyser at de har vært i dialog med rederiet, som sier at de skal betale for det arbeidet som har vært for å renske opp etter utslippet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093