23948sdkhjf

Vil utsette engangsplast-direktivet

Produsentene av plast som kan resirkuleres ber EU-kommisjonen om at direktivet for engangsplast utsettes.

Årsaken til at European Plastic Convertes (EuPC) ønsker en utsettelse av hygienehensyn. Det er packnews.no som skriver dette.

I et brev som blant annet er sendt til presidenten i kommisjonen, Ursula von der Leyen, vises det til fordelene med bruk av plastprodukter – og da særskilt engangsplast – i disse vanskelige korornatider.

«Siden starten har det vist seg å være vanskelig å følge lovgivningen i SUP-direktivet 2019/904, både på kommersielt og nasjonalt nivå i medlemslandene. En del produkter har blitt forbudt eller fått redusert tilgang, da det finnes alternativer», skriver EUPC ifølge packnews.no.

Videre skriver EuPC at direktivet hindrer fri flyt av emballasje og varer mellom de europeiske landene, og organisasjonen mener at EU-kommisjonen ikke har tatt hensyn til de hygieniske konsekvensene av å forby eller redusere bruk av engangsplast.

EuPC vil at direktivet skal utsettes med minst ett år, og at alle forbud mot engangsplast-artikler opphører.

Avslutningsvis skriver sammenslutningen at en utsettelse vil gi mer tid til å ha fokus på å bekjempe koronaviruset ved å benytte engangsplast i nødsituasjoner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078