23948sdkhjf

Honningkakekjerne av resirkulert PET

Etter to år med forskning på hvordan vi best kan behandle resirkulerte polymerer for såkalte "honningkakeprodukter", har belgiske EconCore nå nådd målet.

Les også: Færre operasjoner med lysfølsom hydrogel

Selskapet har utviklet en bærekraftig teknologi som nå er kommersielt forberedt og tilgjengelig for lisensiering.

Dette skriver Plastnet

Selskapets honningkam-kjerneteknologi, ThermHex, spiller en viktig rolle i å muliggjøre bruk av bikakematerialer i kostnadsfølsomme bruksområder som sidevegger i leveringsbiler og trailere, kjøretøyinteriør som pakkehyller, innvendige paneler osv.

Det kan også brukes til betongformer og fasadeplater i konstruksjon.

Les også: Varmestabil PA fra terpentinolje

Bruken av resirkulert PET fremmer reduksjon av karbondioksidutslipp, og det aktuelle materialet sies å ha overlegen temperaturbestandighet og mekaniske egenskaper sammenlignet med konvensjonelle termoplastiske kjernematerialer, skriver selskapet i en pressemelding.

Honningkakekjernene er produsert av rPET-flak fra PET-flasker og resirkulert farget PET-avfall fra det globale markedet. Siden produktene ikke er synlige i de endelige sandwichpanelene, er de estetiske ytelsene ikke viktige.

For å produsere de nye honningkakekjernene, trengte EconCore å optimalisere utstyret. I løpet av prosjektet oppdaget selskapet også at ved å justere innholdet av tilsetningsstoffer eller fyllstoffer, kan ytelsen til kjernematerialet optimaliseres.

Maskinene for å lage honningkakekjernene ble utviklet i nært samarbeid med det nederlandske ekstrudermaskinfirmaet Meaf Machines.

Prosjektet ble muliggjort med midler fra Flanders Innovation and Entrepreneurship Agency.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109