23948sdkhjf

Honningkakekjerne av resirkulert PET

Etter to år med forskning på hvordan vi best kan behandle resirkulerte polymerer for såkalte "honningkakeprodukter", har belgiske EconCore nå nådd målet.

Selskapet har utviklet en bærekraftig teknologi som nå er kommersielt forberedt og tilgjengelig for lisensiering.

Dette skriver Plastnet

Selskapets honningkam-kjerneteknologi, ThermHex, spiller en viktig rolle i å muliggjøre bruk av bikakematerialer i kostnadsfølsomme bruksområder som sidevegger i leveringsbiler og trailere, kjøretøyinteriør som pakkehyller, innvendige paneler osv.

Det kan også brukes til betongformer og fasadeplater i konstruksjon.

Bruken av resirkulert PET fremmer reduksjon av karbondioksidutslipp, og det aktuelle materialet sies å ha overlegen temperaturbestandighet og mekaniske egenskaper sammenlignet med konvensjonelle termoplastiske kjernematerialer, skriver selskapet i en pressemelding.

Honningkakekjernene er produsert av rPET-flak fra PET-flasker og resirkulert farget PET-avfall fra det globale markedet. Siden produktene ikke er synlige i de endelige sandwichpanelene, er de estetiske ytelsene ikke viktige.

For å produsere de nye honningkakekjernene, trengte EconCore å optimalisere utstyret. I løpet av prosjektet oppdaget selskapet også at ved å justere innholdet av tilsetningsstoffer eller fyllstoffer, kan ytelsen til kjernematerialet optimaliseres.

Maskinene for å lage honningkakekjernene ble utviklet i nært samarbeid med det nederlandske ekstrudermaskinfirmaet Meaf Machines.

Prosjektet ble muliggjort med midler fra Flanders Innovation and Entrepreneurship Agency.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.066