23948sdkhjf

Lego-figurenes far er død

Jens Nygaard Knudsen, som skapte LEGO-figurene er død, opplyser kona Marianne Nygaard til dansk TV2. Han ble 78 år gammel.

– Han var en idémann. Figurene ble skapt for livet i husene. Den gang var LEGO-hus tomme, men så tegnet han denne mannen, sier Marianne Nygaard Knudsen til dansk TV2.

Jens Nygaard Knudsen var designer for LEGO Group fra 1968 til 2000. Han er blant annet kjent for å være skaper av blant annet figurene og LEGO Space.

Ifølge lego.fandom kom Jens Nygaard Knudsen i kontakt med LEGO, da han søkte etter jobb og fant han en annonse som modellbygger hos LEGO Group i en lokal dansk avis.

Hans første oppgave var å bygge hundrevis av små LEGO Town-biler i forskjellige farger. Disse modellene var i tråd med settene 605 Taxi og 420 Police Car.

Han designet mange av de tidlige LEGOLAND-merkede LEGO Town-settene, sammen med nesten alle Basic-settene.

På 70-tallet, da det kun var få designere igjen hos LEGO, kom han på ideen om å lage elektrisk LEGO-tog, og senere ramlet det på med hundrevis av ideer satt ut i praksis til stor glede for flere generasjoner og i millioner av hjem verden over.

For eksempel har Lego Duplo (introdusert i 1969) større klosser beregnet for små barn, mens Lego Technic (introdusert i 1977) har teknisk tilleggsutstyr.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094