23948sdkhjf

Går sammen for å øke gjenvinning av plastemballasje i Norge

Fortum har signert en intensjonsavtale med Grønt Punkt Norge der målet er å resirkulere minst en tredjedel av mengden husholdningsplast Grønt Punkt Norge samler inn årlig på Fortums planlagte plastgjenvinningsanlegg i Hobøl i Indre Østfold Kommune.

Norske kommuner har ansvaret for å samle inn husholdningsavfall i deres område og Grønt Punkt Norge har avtaler med alle kommuner for å sikre resirkulering etter innsamling.

- Vi har gleden av å kunngjøre at Grønt Punkt Norge og Fortum har inngått en intensjonsavtale. Gjennom denne avtalen ser vi frem til å resirkulere mer plastemballasje i Norge ved hjelp av den beste teknologien som finnes på markedet», sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge.

Fortum avventer miljøgodkjenninger for å kunne ta en beslutning om å investere i byggingen av et anlegg i Hobøl i Indre Østfold kommune som skal resirkulere industriell- og detaljhandelsplast til gjenvinning. Anlegget forventes å gi en resirkuleringskapasitet på omtrent 30 000 tonn plastavfall årlig. Dette vil være det største plastgjenvinningsanlegget i Norge.

- Gjennom denne avtalen vil vi kunne resirkulere majoriteten av norsk husholdningsplast og våre høykvalitetsgranulater kan anvendes til nye produkter. Verden trenger plast, og det er avgjørende at vi gjenvinner våre begrensede ikke-fornybare ressurser så mange ganger som mulig. For hver kilo plast vi samler inn og resirkulerer i stedet for å bruke nye råvarer, kan vi spare mellom 1,5 og 2,7 kg CO2, sier Lisa Moen, produktsjef i Fortum.

Grønt Punkt Norge har lansert Plastløftet, som er et løfte om å bidra til en mer sirkulær plastøkonomi. Så langt har mer enn 50 selskaper signert løftet.

- Fremtidens plastinnpakning er smartere, mer innovativ og mer bærekraftig. Målet vårt er å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og design for resirkulering. Fortum vil være en nøkkelpartner for oss i vårt arbeid med å løse plastutfordringen, og deres nye anlegg vil gi muligheter for forskning og utvikling av ny emballasje nærmere hjemme, samt bidra til høyere sporbarhet av norsk plast, sier Jaana Røine.

 

Kilde: Pressemelding fra Grønt Punkt

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093