23948sdkhjf

Millionerstatning til Lego etter kopisak i Kina

Lego Group har nettopp vunnet enda en rettssak om opphavsrett i Kina. Det betyr at millioner er på vei til det danske konsernet.

Det er plastforum.dk som melder dette.

Lego Group har i flere år hatt utfordringer knyttet til kopieringsprodukter i Kina, og nå foreligger en dom i en av disse sakene. Det er snakk om produkter som går under navnet Lepin, som er produsert og solgt av Shantou Meizhi Model Co., Ltd.

De kinesiske produktene, skal ifølge plastforum.dk likne svært på Lego-produktene Ninjago, Knights og Legends of Chima, faktisk likner de så mye at det er snakk ulovlige kopier, slår retten i Guangzhou fast.

Kineserne skal nå betale Lego om lag 6,3 millioner kroner i erstatning. I tillegg skal det kinesiske selskapet komme med en offisiell unnskyldning på deres hjemmeside, pluss på websidene til organisasjonene China Toy and Juvenile Association og Guangdon Toy Association.

- Opphavsrett er svært viktig for Lego Group, og vi streber hele tiden etter å opprettholde og beskytte vår Lego-varemerke, copyright, designs og patenter. Vi er tilfredse med rettens endelige avgjørelse (…) Det beviser også de kinesiske myndigheters engasjement i å skape gunstige forretningsmiljøer for multinasjonale virksomheter, sier Robin Smith, som er visepresident og ansvarlig Lego Group i Kina, Asia og Stillehavsområdet.

I dommen fra Kina går det fram at Lego har fått medhold i 18 saker om brudd på reglene om opphavsrett i tillegg til en enkeltsak om urettferdig konkurranse i forhold til Lepin. Dommen som nå er avsagt er en ankesak. Lego fikk først medhold i Lepin-saken i november 2018, men nå har altså en høyere rettsinstans i Kina stadfestet den dommen.

I oktober 2017 vant Lego Group en annen kopisak mot den kinesiske leketøysprodusenten Bela.

Ifølge metal-supply.dk ble Legos logo og Legos bokstav-merkevare anerkjent av høyestrett i Beijing som en «well known» merkevare i Kina.

Kilde: platforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.172