23948sdkhjf

Totalforbud mot plastemballasje diskuteres i EU

Ny EU-kommisjonær for miljø og marine forhold Virginijus Sinkevičius, sier i et intervju med den tyske avisen Die Welt at det innenfor EU blir gjort diskusjoner om å forby plastemballasje fullstendig som ledd i å unngå forurensning i havet.

- Vi ønsker definitivt å utvide reglene for engangsplast og undersøker for tiden i hvilken retning det ville være mulig, sier han i intervjuet.

- Et viktig skritt, for eksempel, ville være å forby plastemballasje eller anbefale bruk av resirkulert plast.

Virginijus Sinkevicius sier at kommisjonen også ønsker å tvinge dekkprodusenter og produsenter av kosmetiske produkter til å redusere mengden mikroplast i produktene sine.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Den tyske bransjeorganisasjonen for plastemballasje, IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen, kaller kommisjonærens ideer for kontraproduktive og til og med farlig for nødvendige investeringer som for øyeblikket planlegges for å resirkulere plast i emballasje.

- Kommissæren burde spørre seg hvordan uttalelsen hans vil bli mottatt av de som bestemmer seg for investeringer i resirkulerbar emballasje eller gjenvinningsanlegg. Hvis politikere utelukker plastemballasje fra sirkulærøkonomien, vil disse nødvendige investeringene absolutt ikke bli gjort, sier Martin Engelmann, administrerende direktør i organisasjonen.

Engelmanns håp er at EU vil basere sine beslutninger på fakta og ikke på den rådende tidsånden og populistiske politiske synspunkter, skriver Plastnet.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11