23948sdkhjf

Minst ett dødsfall fra en kraftig eksplosjon

En person er så langt drept og flere andre skadet etter en eksplosjon i et petrokjemisk anlegg utenfor Tarragona, Spania, melder den spanske avisen El Pais.

To eksplosjoner og en brann på et etylenoksidanlegg i den petrokjemiske regionen Tarragona, Spania, sies å ha forårsaket minst en død og åtte skadde mennesker. Eksplosjonen skjedde i løpet av tirsdag kveld 14. januar.

På det petrokjemiske feltet er det en rekke viktige kjemiske produsenter som Shell Chemical, Dow Chemical Iberica og andre.

Men ifølge El Pais-reporter er det berørte selskapet Industrias Quimicas de Oxido de Etileno (IQOXE), tidligere IQA. Dette ble bekreftet av kilder fra den spanske fagbevegelsen UGT.

Dødsfallet sies å ha blitt forårsaket av en bygning som kollapset etter trykkbølgen som skjedde etter en av eksplosjonene.

Befolkningen i La Canonja, Vilaseca og området rundt Tarragona har blitt oppfordret til å holde seg innendørs, før redningstjenestene har bestemt med sikkerhet om røyken fra fabrikken inneholder giftige stoffer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.066