23948sdkhjf

Utfordrer konvensjonell plast

Det nyopprettede selskapet Zeroplast, med hovedkontor i Polen og Østerrike, vakte mange besøkende interesse på K-messen i Düsseldorf i oktober.

Les også: Nå kan du søke om midler for forskning på plast

Selskapet, som sto ved siden av Wittmann Battenfelds stand, som sprøytestøpte en krukke for håndkrem, av selskapets materialer, lanserte tre biobaserte materialer, hvorav det ene var helt plastfritt. Materialene inneholder alle naturlige råvarer og alle sprøytestøpes.

Dette skriver Plastnet

Selskapet har utviklet materialene i samarbeid med ledende forskningsinstitutter samt globale aktører innen forbruksvarer og emballasjebransjen.

- Materialene er organiske, mineralbaserte og unike over hele verden, sier Friedrich Breidenbach, administrerende direktør og medgründer av Zeroplast, til Plastforum.

Les også: Varmestabil PA fra terpentinolje

Breidenbach sa videre at materialene har et smalt prosessvindu og kan sprøytestøpes ved en sylindertemperatur på omtrent 80 grader.

De tre egenskapene skiller seg litt ut. Zero sol er 100 prosent biologisk nedbrytbar og vannløselig, og etterlater ingen spor av mikroplast. Zero lite, er et biobasert materiale av PLA, PHA, PHB, kitosan og plantestivelse.

Zero free er et helt plastfritt naturlig materiale laget av biogene og mineralråvarer. Breidenbach ønsket ikke å avsløre nøyaktig innhold mer enn at det var et restprodukt fra matindustrien, naturlige mineraler, naturlig voks og naturlig fiber.

Kilde: Plastnet,

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094