23948sdkhjf

SE VIDEO: Maersk Supply har samlet plast

60 enorme sekker med plastavfall er nå blitt losset i Vancouver i regi av Maersk, etter at samarbeidet med The Ocean Cleanup er blitt en suksess.

Les også: Har samlet inn sin første plast

Det skriver platforum.dk. I en pressemelding fra den nederlandske nonprofitt-organisasjonen går det fram at 60 sekker inneholdende en kubikkmeter hver, og at mengden plast er blitt samlet inn over en tomåneders periode.

The Ocean Cleanup har måttet foreta vesentlig endringer i sin u-formede anordning for innsamling av plast, etter flere mislykkede forsøk. Den siste utgaven, som nå viser seg å fungere, er derfor vesentlig mindre enn den første versjonen.

Fangsten så lang har vist seg å være en salig blanding av fiskegarn, mer eller mindre nebrytbare plastprodukter og små plaststykker ned til en størrelse på en millimiter. Oppsamlingen av plast har for det meste foregått i Stillehavet.

The Ocean Cleanup er avhengig av finansiell støtte for å fortsette prosjektet. Maersk Supply Service har så langt donert sine bidrag med buksering av oppsamlingsfartøy og transport av plast inn til land, og The Ocean Cleanup har ikke til formål å være profitabel.  Ikke desto mindre er det bruk for midler, og organisasjonen forventer å kunne hente finansiering på å selge produkter laget av den innsamlede plasten.

Derfor er DNV-GL kommet med i prosjektet som en garantist for at produktene faktisk er laget av den innsamlede plasten. Det framgår ikke av pressemeldingen hva slags produkter det er snakk om å produsere, men målet er å lansere dem i september i år.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063