23948sdkhjf

Stadig flere velger juletrær i plast

Edelgran? Vanlig gran? Eller kanskje et juletre av plast?

Når nordmenn går rundt juletreet  24. desember, er det stadig flere som gjør dette rundt et juletre av plast. Salgstallene viser at det er stadig flere som kjøper juletre av plast. I Danmark viser tall fra Plantorama, som er den største hagesenter-kjeden i landet, at det er en krafitg økning i antall solgte juletrær av plast. Mens det i 2014 ble solgt plasttrær for 843.380 danske kroner, var det tilsvarende tallet i fjor på mer enn 2 millioner danske kroner. Altså en økning på hele 141 prosent.

Les også: Mer miljøvennlige sjøkabler

At folk i økende grad velger de kunstige plastjuletrærne framfor de naturlige gransortene, overrasker imidlertid trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

- Det går jo direkte iimot den store trenden vi ser i verden fort tiden. De siste 10 år har vi i stadig sterkere grad søkt det naturlige og autentiske – vi har til og med sett at folk forsøker å ta med naturen inn i hjemmet. Når det gjelder juletrær er det imidlertid noen rent praktiske perspektiv man må ha i mente, og som derfor gir mening, sier Arlien-Søborg til Plastfokus.dk.

- Det er for tiden mye fokus på gjenbruk og bærekraft, og det henger godt sammen med at flere velger en type juletre som kan gjenbrukes år etter år. Og med et kunstig tre behøver du heller ikke gå på kompromiss med kvaliteten i samme grad som tidligere.

Tidligere var det tydelig for alle at man på lang avstand kunne se at plasttrærne var kunstige og ikke var dyrket av jord og solskinn. I dag er kvaliteten markant bedre, og hos hagesenter-kjeden Plantorama, hvor man går på oppdagelsesferd blant både kunstige og klassiske juletrær, så er er etterspørselen etter kunstige trær stor. Dette til tross for at prisen er høyere enn for de klassiske trærne.

- Noen velger de kunstige trærne for å unngå dryssende barnåler på gulvet, mens andre gjerne vil ha et tre som kan brukes igjen og igjen, slik at det ikke brukes penger på et nytt tre hver jul. Interessen for de kunstige juletrærne har vokst jevnt og trutt de seneste årene, og vi opplever faktisk ofte kunder som blir over at de faktisk står med et juletre av plast i hånda – og ikke et tradisjonelt tre, sier innkjøpssjef Anders Midtiby hos Plantorama.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.298