23948sdkhjf

Kutter plastposer

Dagligvarebutikken Kolonial.no kutter ut plastposer, og selskapet satser på å være totalt plastfrie i løpet av neste år.

Det er Nettavisen som skriver at dagligvarebutikken på nett – Kolonial.no – nå kutter ut plastposene. I løpet av 2020 skal butikken også kutte ut fryseposene, slik at bedriften blir helt plastposefri.

I forrige uke kunne Plastforum melde at nordmenn er på topp i bruk av plastposer. Nå tar Kolonial.no grep på mot denne trenden, skriver Nettavisen.

- Dette initiativet fjerner 95 prosent av plastposene våre. Vi bruker fortsatt noen til frysevarer, men det er fryktelig lite sammenliknet med tidligere. Vi faser ut de resterende 5 prosentene i løpet av kort tid, og vil være helt plastposefrie i løpet av 2020, sier Kolonial.no-gründer Karl Munthe-Kaas til Nettavisen.

Kundene til nettbutikken får fra nå av varene tilkjørt i hendige og klimavennlige pappesker, og ikke i plastposer som tidligere. Ifølge Kolonial.no gjør de denne endringen på grunn av stort press fra miljøbevisstekunder.

Munthe-Kaas forteller til Nettavisen at de har fått tilbakemeldinger fra mange kunder på den store bruken av plastposer. I tillegg har kundene vært misfornøyde med bruken av engangsposer.

- Vi kjente også på at vi brukte for mange plastposer, og da var det bedre å kunne gjøre noe med problemet med én gang, sier Munthe-Kaas til Nettavisen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063