23948sdkhjf

Dansk plastindustri tar ytterligere miljøgrep

Den danske Plastindustrien står sentralt i arbeidet for å gjøre noe med de store utfordringene med plast i verdenshavene. Nå tar partneskapet Ocean Plastic Forum et ytterligere grep i dette arbeidet.

Det går fram av en pressemelding.

50 danske bedrifter og organisasjoner er gått sammen om å gjøre noe med de store problemene med plast i verdenshavene. Partnerskapet kaller seg Ocean Plastic Forum. Er dette noe norske plastvirksomheter også hente inspirasjon fra?

I tillegg til aktører som Plastindustrien, Maskinmestrenes Forening, Danske Rederier og Danske Maritime, står flere vitenskapsorganisasjoner og organisasjoner bak Ocean Plastic Forum.

– Danske plastvirksomheter har allerede høstet viktig erfaring med å gjenbruke plast fra havet og deretter bruke materialet til å framstille eksempelvis såpebeholdere. Neste skritt er å få enda flere bedrifter med og ikke minst sørge for at våre gode løsninger i høyere grad blir eksportert til de deler av verden, hvor det er store utfordringer med plast i havet, sier Christina Busk, som er miljøpolitisk anvarlig i den danske bransjeforeningen Plastindustrien.

Les mer her.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094