23948sdkhjf

Tysk selskap med ny biobasert kompound

Tyske FKuR har gitt ut en rekke biobaserte kompound som er egnet for emballasje, forbrukerprodukter, sportsvarer og tekniske komponenter. Blant nyhetene er glassfiberforsterkede, grønne, PE-kvaliteter og biobaserte TPE-kompound.

Dette skriver Plastnet.

Bio-Flex GF30 er en PLA-basert forbindelse med relativt høy stivhet og strekkfasthet. Det biobaserte karboninnholdet (BCC) overstiger 70 prosent.

Innenfor Terralene-produktfamilien frigjøres en "grønn" polyetylenforbindelse med 30 prosent glassfiber og en estimert BCC på mer enn 94 vektprosent. Stivheten er høyere enn for mineralfylte kvaliteter, og slitestyrken er overlegen den for ufylte kvaliteter.

FKuRs TPE-forbindelse, Terraprene, kjent for sitt høye bioinnhold, er beriket med to nye kvaliteter, SI 701 og SI 801, med bioinnhold fra 55 til 75 prosent. Disse er tilgjengelige i Shore A40 til A80 og deres egenskaper er stort sett lik konvensjonelle TPE-S karakterer.

De nye Terraprene CI 250 84A og CI 450 93A er to oljefrie termoelementer med hardhet 84 og 93 Shore A. Med sin myke kontaktflate, og høy motstand mot knekk og deformasjon, kan de erstatte TPE-O og PVC i mange sprøytestøpte applikasjoner.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Fire tiltak for plast med lang levetid kan gi sirkularitet på 77 prosent
Nedgang i produksjonen av gummi, plast og mineralsk industri
Fra NAMC til SALT
Nye globale forbud mot miljøgifter vedtatt
Packoorang vil bli verdensledende med sin satsning på gjenbruk av emballasje
Siva-prisen 2023: Vinneren har spart miljøet for over 100 tonn engangsplast
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094