23948sdkhjf

Økt nordisk samarbeid for et bedre havmiljø

De nordiske klima- og miljøministrene har signert en ny erklæring for å sikre bærekraftige nordiske hav, styrke nordisk havøkonomi og minimere virkningene av klimaendringene.

Dette går fram av en pressemelding fra Regjeringen.

Det var Norges klima- og miljøminister Ola Elvestuen som tok initiativet til økt nordisk samarbeid på hav og klima mellom de nordiske landene, og inviterte sine nordiske kolleger til økt samarbeid for et bedre havmiljø. På onsdagens ministermøte i Stockholm signerte de nordiske klima- og miljøministrene en ny ministererklæring med fokus på forurensing fra plast og mikroplast.

– Rapporten fra klimapanelet om hav og is viser med skremmende klarhet hvordan havet tar støyten av menneskeskapte klimaendringer. Havet blir varmere og surere, det blir mindre produktivt, og det stiger. Men vi kan unngå de verste konsekvensene ved en målrettet og kraftull innsats, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Han understreker at de nordiske landene har lang tradisjon for samarbeid. Sammen kan de gi drahjelp for å sikre et rent og rikt hav for framtida. Havet er også et høyt prioritert område i det islandske formannskapet i Nordisk ministerråd i år.

Kilde: Regjeringen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078