23948sdkhjf

Norsk selskap får investeringshjelp fra BASF

Det norske gjenvinningsselskapet Quantafuel får hjelp fra giganten BASF.

Kjemi- og polymerkjempen BASF skal nemlig investere om lag 200 millioner kroner (20 millioner Euro) i det norske gjenvinningsselskapet. Det går fram av en pressemelding, som danske Plastforum har omtalt.

Quantafuel har utviklet en metode for kjemisk gjenvinning av plast og sammen med BASF vil de videreutvikle teknologien slik at plasttyper som nå går til forbrenning i stedet skal kunne resirkuleres og gjenbrukes. Det meste av investeringene skal legges inn i et anlegg i den danske byen Skive,

der den kjemiske gjenvinningteknologien skal videreutvikles og spres til resten av verden.

Det nye skal åpnes i 2020 og blir et pyrolyse- og renseanlegg. Planen er at om lag 16.000 tonn plastavfall vil kunne bearbedes hvert år. Plasten vil bli omformet til en olje som kan gjenbrukes i ny produksjon.

Her vil 16.000 tonn plastavfall kunne bearbeides årlig. Plasten blir omdannet til en olje som kan gjenbrukes i ny produksjon. – Sammen med Quantafuel kan vi bidra til en sirkulær prosess for plast, sier Mark Meier, CEO for BASF Nordic/Baltic.

– Investeringen i Quantafuel og det planlagte anlegget i Danmark er et viktig skritt for å spre kunnskap om kjemisk gjenvinning og sikre en sirkulær modell for plastgjenvinning. Det vil gjøre det mulig for selskaper verden rundt å nå sine bærekraftmål, sier Mark Meier, som har adm. dir. for BASF i Norden og Baltikum.

BASF skriver i pressemeldingen at samarbeidet med Quantafuel er viktig, siden selskapet har stor kompetanse og forståelse for teknologiske utfordringer i avanserte gjenvinningsmetoder.

– Sammen kommer vi til å skape verdifull erfaring fra fabrikken i Skive og kunne bidra til å sikre en sirkulær prosess for plast, sier Meier videre i meldingen. Quantafuel har hovedkontor på Lysaker og er et teknologi- og energiforetak som fokuserer på å finne løsninger på bærekraftig anvendelse av jordens ressurser.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095