23948sdkhjf

K 2019: Samarbeid om nye hybridløsninger

Denne uken er det endelig duket for K-messen i Düsseldorf. I forkant av messen har Plastforum produsert en rekke artikler om spennende ny teknologi og banebrytende produkter som skal vises frem på messen. De finner du her

Blant disse er Dieffenbacher og Arburg, som i fremtiden vil samarbeide om å utvikle nye løsninger for sprøytestøping av hybridkomponenter. Dette lar dem kombinere sin kompetanse innen sprøytestøpteknologi, pressesystemer og automatisk pressing.

Les også: Færre operasjoner med lysfølsom hydrogel

Dette skriver Plastnet.

De to aktørene er ikke ukjente for hverandre. Begge har vært involvert i forskningsprosjektet MoPaHyb (modulært produksjonsanlegg for kraftig hybridkomponent), som ble finansiert av det tyske forbundsdepartementet for utdanning og forskning BMBF. Fraunhofer IKT, Pfinztal og ni andre partnere deltok også i prosjektet.

Prosjektet utviklet og implementerte et modulært produksjonssystem for produksjon av hybridkomponenter. Produksjonssystemet inneholdt et 4600 tonn modulært injeksjonsapparat for direkte fiberblanding (FDC) fra Arburg i kombinasjon med en vertikal presse fra Dieffenbacher på 3600 tonn. Systemet gjør det mulig å implementere komponentdimensjoner og kompleksiteter som ikke tidligere var mulig, skriver Arburg i en pressemelding.

- Vi tilbyr forskjellige prosesser og løsninger, inkludert FDC-prosessen. Å kombinere dette med transfer design er et fremtidsrettet konsept som muliggjør nye lette designapplikasjoner, sier Gerhard Böhm, salgssjef for Arburg.

- Basert på de positive resultatene som er oppnådd i MoPaHyb-prosjektet, vil vi i fremtiden også tilby transferpresser i kombinasjon med en FDC-injeksjonsenhet fra Arburg. Sammen med vårt Fiberforge UD-båndleggesystem og vår fiberconenhet, kan vi tilby kundene våre en sterk totalløsning, sier Manfred Reif, leder for forretningsområdet Composites i Dieffenbacher.

For fremstilling av komponenter med tynne veggtykkelser er sprøytestøping en effektiv produksjonsprosess. Geometriske forsterkninger i form av ribbestrukturer samt lokale eller solide forsterkninger med UP-tape i kombinasjon med fiberforsterket formformet laminering åpner for mange nye bruksområder, spesielt for strukturelle anvendelser.

Dieffenbacher vil presentere et konsept med den vanlige teknologien i sin messe på messen.

Hall 14, stand A02

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094