23948sdkhjf

Verdens største messe setter fokuset på framtida

K-messen samler en kvart million mennesker i Düsseldorf 16.-23. oktober.

Den tekniske og bæredyktige framtida i plastbransjen er på utstilling på verdens desidert største plastmesse, når K-messen 2019 åpner dørene til et mekka av maskiner 16.-23. oktober i Düsseldorf.

Her er plastteknologi i en lang rekke messehaller, hvor utstillerne viser de seneste nye maskineene, råvarene, overflatebehandlinger og mye mer i plastens allsidige verden.

Arrangørerne forventer om lag en kvart million besøkende til messen. Og det er det god grunn til, for plasten er overalt omkring oss. Plast forlenger matvarers levetid, plastdeler i biler reduserer totalvekta - og dermed CO2-utslippene - og man oppnår høye hygieniske standarder og sikkerhet som emballasje til livsviktig medisin.

Men like vikrig er den miljøriktige plasten, når den gjenbrukes korrekt, like farlig er den for naturen, hvis den ender utenfor et sirkulært system og for eksempel dukker opp i maen på en delfin.

Fra Norge er tre bedrifter påmeldt. Disse er Laader Berg Ålesund, NorMec fra Ål og Norner fra Stathelle.

Blant annet derfor er temaet på K 2019 “sirkulær økonomi”. Et tema, som en lang rekke nordiske virksomheter med sikkerhet vil føle sig tiltrukket av når de drar til Düsseldorf for å besøke verdens største plast-messe.

Industri 4.0 står naturligvis også høyt på ustillernes agenda i 2019.

 

Kilde: plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093