23948sdkhjf

Kunstgressbane uten gummigranulater

EU har varslet et forbud mot det. Men i Lier i Buskerud har man allerede etablert en kunstgressbane uten gummigranulater.

Kunstgressbanen på Lierskogen i Lier nær grensa til Akershus og Asker er Buskeruds første kunstgressbane uten gummigranulater. Den er også en av de første hele Norge.

- Et pioneranlegg, sa tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal da han var med åpningen av den nye banen nyelig. Det er Lierposten som skriver dette.

Avisa skriver at det nye anlegget har kostet om lag fire millioner kroner å bygge, der kommunen har bidratt med tre millioner. Lier IL- det lokale idrettslaget – har gått inn med en million.

Kunstgressbanen på Lierskogen er en foregangsbane i miljøsammenheng, fordi dekket ikke inneholder gummiranulater. Den tidligere fotballpresidenten sier til lokalavisa at han ser veldig positivt på at det kommer flere baner uten potensielle miljøgiften.

IMPONERERT: Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal mener banen på Lierskogen er et pioneranlegg i forhold til miljøet.

Kunstgressanlegget på Lierskogen er et av få anlegg i Norge som ikke inneholder gummigranulat, og som dermed er en foregangsbane i miljøsammenheng. Ravn Omdal ser veldig positivt på at det kommer flere baner uten den omdiskuterte og potensielle miljøgiften.

– Det er positivt at vi tester oss fram med nye anlegg. Vi har hatt noen glipper med gummigranulat, men vi klarer å håndtere situasjonen slik den er i dag, sier Ravn Omdal til Lierposten.

Bård Kåsin er baneansvarlig i Lier IL. Han mener det bli spennende å få testet anlegget, som er den eneste banen med slikt dekke i Buskerud fylke. Om noen få år må banedekkene i nabobygda Tranby byttes ut, og da vil det være aktuelt å se hvilke erfaringer man har gjort på Lierskogen.

Den nye kunstgressbanen på Lierskogen er en såkalt 9-er bane.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079