23948sdkhjf

Zalando satser på gjenvinnbar plast

Netthandelsstorheten Zalando vil kutte 80 prosent av utslippene med ny emballasje

Pilotprosjektet skal gjennomføres i Norge, Sverige, Danmark og Finland - og 10.000 kunder skal få sine varer levert i ny, gjenbrukbar emballasje. Målet med prosjektet er å undersøke hvordan gjenbrukbar emballasje kan integreres i de allerede eksisterende logistikkprosessene.

Det skriver ehandel i en artikkel.

Zalando er ikke helt fersk på dette med å teste nye gjenvinnbare emballasjematerialer. Ifølge ehandel har selskapet allerede redusert bruken av ikke-gjenbar plast med om lag 625 tonn. Det skjedde i fjor.

Det nye testprosjektet går ut på at 10.000 kunder i Skandinavia vil motta pakkene sine fra Zalando i gjenbrukbar emballasje i fire uker. Zalando er imidlertid avhengig av mottkernes engasjement for at dette prøveprosjektet skal lykkes. Kundene må nemlig selv returnere emballasjen – dette skjer uavhengig av om sluttbrukeren ønsker å returnere varer fra selve bstillingen.

- Vi tester dette dels for å se hvordan konseptet rundt gjenbrukbar emballasje kan integreres i logistikkprosessene våre, og dels for å lære av resultatene og hvordan vi kan videreføre konseptet, sier David Hejgaard, kommersiell sjef for Zalando i Norden, i en pressemelding.

Det er det finske selskapet RePack, som har utarbeidet den nye emballasjen, og som vil bli brukt testperioden. Målet er å redusere utslippene av karbondiokside og avfall med estimerte inntil 80 prosent. I testfasen vil det bli brukt emballasje som er utarbeidet av den finske oppstartsbedriften ehandel skriver at RePack også har inngått et samarbeid med H & M Group.

- Hele e-handelsbransjen må engasjere seg for at konseptet med gjenbrukbar emballasje skal kunne skaleres. Gjenbrukbar emballasje krever standardiserte prosesser og sentraliserte fraktmåter. Et uniformt system hvor kunder kan returnere større emballasjer, for eksempel til butikken, ville gjort prosessen enklere, sier David Hejgaard i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125