23948sdkhjf

Norner utvider: Bygger nytt Polymer Exploration Center

Norner kom denne uken med store nyheter.

Den Stathelle-baserte bedriften har nemlig signert avtale med R8 Property om å bygge et nytt Polymer Exploration Center.

- Vårt nye Polymer Exploration Center vil være et moderne internasjonalt forsknings- og teknologisenter for plastindustrien som tilbyr forskningstjenester til hele verdikjeden. Med mer enn 40 år i bransjen har Norner i dag kunder i mer enn 60 land med en sterk vekst de siste årene. Etableringen av dette nye senteret, samt Norners inntreden i Catapult-senteret, vil bidra til at Norge blir ledende i utviklingen av fremtidige bærekraftige plastløsninger, skriver Norner i en pressemelding.

Norner og R8 Property signerte i 2017 en avtale om at Norner skulle flytte alle aktiviteter fra Bamble til det nye Powerhouse bygget og et nærliggende applikasjonssenter i Porsgrunn. På grunn av økt plassbehov vil det nå, isteden, bygges et nesten 5000 kvadratmeter stort teknologisenter ved bredden av elven i Porsgrunn og som nabo til Powerhouse Telemark.

- Vi vil få et betydelig mer effektivt bygg når vi konsoliderer all vår virksomhet under samme tak. Byggearbeidene starter før årsskiftet og vil være ferdig våren 2021. Norner investerer langsiktig, og vi har inngått en 20-årig leieavtale med R8, sier Kjetil Larsen administrerende direktør i Norner og fortsetter

Larsen fortsetter:

- Våre eiere, Thailandske SCG, har en langsiktig strategi og engasjement med Norner. De styrker sin posisjon som en betydelig aktør i plastindustrien gjennom denne investeringen.

- Dette er et veldig spennende prosjekt for Porsgrunn som by, men også for Grenland, Telemark og hele regionen, sier R8 Eiendomsutviklingsdirektør Tommy Thovsland.

Senteret ble tegnet av arkitektene Børve og Borchsenius fra Porsgrunn. Byggearbeidet starter i desember i år, og forventes å være ferdig i april 2021.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079