23948sdkhjf

Investeringer sliter på Legos overskudd

Store investeringer i framtiden kan ses i Lego-konsernets regnskap for første halvår i 2019, som nylig ble offentliggjort. Kloss-konsernets omsetning økte med 4 prosent til 14,8 milliarder danske kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

Det er første gang siden 2017, at omsetningen øker for Lego, skriver Danmarks Radio (DR).

I første halvår har hadde Lego utgifter 11,3 milliarder danske kroner.

Det betyr at driftsoverskuddet er gått 16 prosent ned og lander på 3,5 milliarder danske kroner. Tilbakegangen skyldes nettopp de langsiktige investeringene, ifølge konserndirektør i Lego Niels B. Christiansen.

- Vi er tilfredse med resultatet tatt i betraktning av de endringer som fortsatt påvirker den globale leketøy-industrien. På tross av vanskelige betingelser, fortsetter vi å øke vår salgs- og markedsandel i våre største markeder, sier han, og fortsetter:

- Samtidig investerer vi i å skape et sterkt fundament, som kan gi vekst på lang  sikt og inspirere kommende generasjoner av Lego-forbrukere. Investeringerne omfatter åpning av nye markeder, ekspansion i Kina, utviklingen av innovative butikkopplevelser samt spennende nye produkter og lekeopplevelser, sier han i en pressemelding fra Lego.

Lego-konsernet har økt sine investeringer i fysiske og digitale aktiviteter i blant annet Kina, hvor det forventes å være mer enn 140 butikker i 35 byer ved utgangen av 2019.

Videre åpner mer enn 70 Lego-brandede butikker utenfor Kina i løpet af 2019, deriblant en flagship-store i Amsterdam, som åpner i desember 2019. Dette blir den femte Lego flagship-store.

Konsernet åpner også et kontor i Mumbai i begynnelsen av 2020, som skal være basen for en utvidet tilstedeværelse i India.

- Vi ser en mulighet for å nå ut til enda flere indiske barn og familier, som forstår og verdsetter fordelene ved å lære gjennom lek. Den voksende middelklasse, viktigheten av en god utdannelse og økonomiske vekst gjør India til et logisk neste skritt i vår bestrebelser på at nå mange flere barn i hele verden, sier Niels B. Christiansen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079