23948sdkhjf

Matgigant vil gjenbruke plast

Unilever, som er en av verdens største akører innen mat og husholdningsartikler, går så langt som å love at all plasten de bruker skal være av gjenbrukt plast eller komposterbar plast.

Det er NRK som skriver at det multinasjonale konsernet nå vil ta plastproblematikken på alvor. Ved å love at all plast konsernet bruker skal være enten gjenbrukt plast eller komposterbar plast i 2025, så går selskapet mye lenger enn EU-forskriftene. Her er kravet at innen 2025 skal 50 prosent av plasten skal være gjenbrukt.

Konsernsjefen i Unilever, Alan Jope, har ifølge NRK innsett at dersom ikke selskapet tar et ordentlig miljøansvar, vil forbrukerne straffe dem hardt. Derfor har Unilever som ambisjon å være 100 prosent bærekraftig innen 2030.

– Vi har pr i dag 28 merkevarer som kan kalles bærekraftige. Disse vokser 69 prosent raskere enn de andre merkevarene våre, og de står for totalt 75 prosent av veksten vår, sier Jope til statskanalen.  Han presiserer at dette gjelder Unilever globalt.

Konsernsjefen har tidligere rettet kritikk mot selskap som framstiller seg som miljøvennlige, men som ikke er det i praksis.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078