23948sdkhjf

Plastrydder fikk miljøpris

- Årets mottaker av Fiskeridirektoratets Miljøpris er først og fremst oppdrettsrelatert gjennom å være en organisator og koordinator av miljøtiltak for oppdrettsnæringen i sitt område – men også andre tiltak som totalt sett gir samfunnet en miljøgevinst, sa fiskeridirektør Liv Holmefjord under prisutdelingen som fant sted på Aqua Nor tirsdag.

Fiskeridirektoratets Miljøpris for 2019 ble tildelt Oppdretternes Miljøsevice AS. Selskapet ble etablert i 2010 og yter ulike former for miljørettet service til oppdrettsnæring i sitt nærområde som er Trøndelag og sørlige Nordland.

Prisen ble delt ut på Fiskeridirektoratets stand på Aqua Nor av statssekretær Roy Angelvik i Nærings- og fiskeridepartementet og fiskeridirektør Liv Holmefjord.

– I likhet med fjorårets vinner er også årets vinner delaktig i plastrydding på kysten, men det er bare en liten del av det årets vinner totalt sett driv med. Vinneren av årets miljøpris startet med å organisere tilgang på leppefisk for oppdretterne og har senere utvidet virksomheten til utleie av brønnbåt, koordinere tilgang på gjenfangstgarn ved rømming og organiserer og finansierer ulike former for opprydning på kysten, herunder strandrydding, sier Holmefjord.

Hun legger til at Oppdretternes Miljøservice AS blir tildelt miljøprisen for å bidra til en mer miljøvennlig oppdrettsnæring gjennom organisering av ulike tiltak som totalt sett gir en miljøgevinst for samfunnet.

Prisen ble mottatt av daglig leder Gudbrand Sørheim på vegne av Oppdretternes Miljøservice AS

 

Kilde: Pressemelding fra Fiskeridirektoratet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078