23948sdkhjf

Bygger anlegg for kjemisk gjenvinning

Det amerikanske kjemiske selskapet Eastman har utviklet to sirkulære produksjonsprosesser. Et anlegg som forventes å være ferdig i løpet av 24 til 36 måneder er for tiden under bygging. På anlegget vil det kjemiske selskapet utføre kjemisk gjenvinning på en bred blandet strøm av polyesterpolymerer med en prosess som kalles metanolyse.

Dette skriver Plastforums svenske søsterside.

Inngangsstrømmen inkluderer polyestere i tillegg til farget, belagt og forurenset polyetylen, sier Holli Alexander, strategisk direktør for global bærekraft hos Eastman.

Selskapet opplyser at prosessen kan ødelegge plastavfallet i to basismonomerer, dimetyl-tereftalat og etylenglykol, hvorfra jomfru polyester er laget.

- Vår intensjon er å bruke disse monomerer som mellomprodukter for vår egen kopolyesterproduksjon, sier han.

Noen av merkene han har i tankene, er Tritan, som først og fremst brukes til husholdningsvarer til forbrukere, og Eastar for emballasje og den glasslignende kosmetiske emballasjen.

Den andre gjenvinningsprosessen er basert på gassifisering. Eastman kaller denne teknikken Carbon Renewal Technology. Teknikken beskrives som en "sirkularisering av en eksisterende produksjonsprosess".

I den nye prosessen vil Eastman innlemme en mye bredere strøm av blandet plast, ikke begrenset til polyester, og bryte dem ned i de grunnleggende kjemiske bestanddeler av karbonmonoksid og hydrogen.

Disse to kjemikaliene danner i kombinasjon en syntesegass.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078