23948sdkhjf

NBF arrangerer bioplastseminarer i tre nordiske hovedsteder

På temaet ”Bioplastics – it’s a better choice” kommer Nordisk Bioplastförening (NBF) i september å arrangere svært interessante seminarer i Helsinki, Stockholm og Oslo.

Målet med seminarene er å infomrere om fordelene med plast som produseres av fornbybare råvarer i stedet for fossile råvarer. Dette skjer i en tid der plast er plassert i skammekroken sett ut i fra et miljø- og og klimaperspektiv.

Det er som kjent mye fokus på plast og plastemballasje for tiden. I media, blant allmennheten og blant forskere og eksperter diskuteres  plastens eksistensberettigelse. At plast som kastes i naturen, forsøpler er et faktum, akkurat som store mengder plastavfall flyter omkring på verdenshavene. Men skal vi av den grunn forby plast helt? Vårt samfunn og den måten vi lever på klarer ikke det. Plastmateriale kommer til å trengs innen flere områder, men mye kan gjøres for å effektivisere produksjonen, skape bedre bærekraft og ikke minst gjenvinne plasten.

For å reddusere bruken av fossile ressurser ved plastproduksjon, er den beste måten å bruke fornybare råvare-kilder. Bioplast er i sterk utvikling og kommer til å vokse enda sterkere i framtiden,  og dette er et bedre valg – rett og slett.

Men hva er det som egentlig skjuler seg bak begrepet ”bioplast”? Er de alltid nedbrytbare eller komposterbare? Kan vi kaste dem i naturen, og nedbrytingen foregår helt av seg selv? Er de dyrere enn fossil plast? Hvilke egenskaper har egentlig bioplast? Og hva skjer i framtiden og ikke minst hvordan vil gjenvinningen av disse framtidsmaterialene foregå?

Nordisk Bioplastförening opplever sterk økning og samler i dag om lag 60 selskaper som produserer, konverterer eller bruker bioplast. Foreningens oppdrag er å øke kunnskapen om materialer og å kunne gi svar på spørsmålene ovenfor. Og det er også det de tre seminarene i september skal gjøre.

Seminarprogrammet viser at det er en rekke kunnsksapsrrike og engasjerte talere fra flere aktører innen bioplast som skal i ilden. De kommer både fra produsenter, konvererere og brukere. På talerlista finner vi blant annet representanter fra European Bioplastics, BSF, FkuR, Iggesund Paperboard, Stora Ensö, TÜV Austria Belgium, Hexpol, Arctic Biomaterials Oy, Greenway Denmark, Nordic Polymers, NATY AB og Scanfill.

 

De som er interessert i å holde seg oppdatert og som vil lære mer om bioplast, bør derfor få med seg ett av seminarene. Ett av seminarene foregår i Oslo, og det skjer 12. September. De to andre seminarene finner sted i Helsinki 10. September og i Stockholm 11. September.

Du finner mer informasjon om seminarene her:

http://event.nordicbioplastic.com/

Kilde: Pressemelding fra Nordisk Bioplastforening

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188