23948sdkhjf

Flyplass forbyr plastflasker

Flyplassen i San Francisco er trolig den første internasjonale lufthavnen som forbyr salg av vann på plastflasker.

– Så vidt vi vet er vi de første i verden som gjør dette, sier Doug Yakel, talsmann for flyplassen til avisen San Francisco Chronicle, gjengitt av det svenske nyhetsbyrået TT.

Reisende blir nå bedt om å kjøpe flasker som kan gjenbrukes – enten av glass eller aluminium, og så fylle på disse på flyplassens egne vanndispensere. Forbudet mot vannflasker av plast vil også gjelde på alle restauranter og kafeer på flyplassen.

San Francisco har satt seg en hårete målsetning om å bli den første flyplassen i verden som er helt avfallsfri. Det skal innen 2021. I stedet for å bli brent, skal opptil 90 prosent av avfallet bli sendt til kompostering eller resirkulering.  Flyplassen har allerede innført forbud mot engangsbestikk av plast. Travel News skriver at flyplasser i Dubai og India har lignende planer for å forby plastflasker, men dette er ennå ikke fullstendig implementert.

Hvert år produseres over 400 millioner tonn plastprodukter, og 70 prosent av plasten som havner i havet kommer fra engangsartikler. Det prøver nå delstaten California nå å redusere blant annet ved å forby statseide restauranter fra å automatisk gi kundene sine sugerør av plast.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078