23948sdkhjf

Papirsugerørene kan ikke gjenvinnes

McDonald’s gamle plastsugerør kunne gjenvinnes. Det kan ikke de ny papirsugerørene, avslører den britiske avisa The Sun.

NTB skriver at avisa har fått tak i et internt brev i restaurantkjeden der det går fram at de nye sugerørene av plast «foreløpig ikke kan gjenvinnes. De må derfor kastes sammen med vanlig søppel inntil videre».

Bakgrunnen for at McDonald’s kvittet seg med engangssugerørene av plast var av hensyn til miljøet og pålegg fra britiske myndigheter. Disse sugerørene kunne imidlertid gjenvinnes.

– Selv om materialet er gjenvinnbart, gjør dagens tykkelse det vanskelig å håndtere dem for våre leverandører for avfallsløsninger, som også tar seg av dagens papirkopper, sier en talsperson for McDonald's ifølge NTB.

De nye papirsugerørene ble blant annet introdusert i juni i fjor i alle de 1.361 McDonald's-restaurantene i Storbritannia og Irland og fikk raskt reaksjoner på sosiale medier fordi de kan gå i oppløsning i drikke. Nå viser det seg altså at de ikke kan gjenvinnes, slik hensikten var, skriver NTB.

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11