23948sdkhjf

Sier ja til plastskatt i Storbritannia

En av de største gjenvinningsaktørene i Storbritannia, Cory Riverside Energy, stiller seg positiv til den britiske regjeringens offentliggjøring av et diskusjon omkring avfallsystemet.

Dette skriver svenske plastnet.se.

Cory Riverside Energy er en av de største aktørene innen plast- og energigjenvinning.

Diskusjonen i Storbritannia går på om man vil innføre en plastskatt som har til formål å forhindre bruk av ikkegjenvinnbare plastforpakninger, endre på hvordan gjennvunnet materiale samles inn og innføre et nytt tilbakebetalingssystem for gjenvinning.

«Selskapet er engasjert i gjenvinning og ønsker velkommen alle forslag som kan gjenvinningsgraden i hele landet», heter det i en uttalelse fra selskapet.

- Vi bearbeider om lag 80.000 tonn avfall hvert år i våre materialgjenvinningsanlegg, og vi skulle gjerne ta hånd omer. Vi ser heller at plast gjenvinnes eller gjenbrukes enn at det blir til energi, sier adm. dir. Julian Walker i Cory Riverside Energy.

Han innser at ikke alt avfall kan gjenvinnes og han mener derfor at det er helt riktig at regjeringen tar grep som stemmer overens med prinsippet om at «produsenten skal betale» for å endre det.

- Forpakninger må lages i forhold til avfallshierarkiet. Dette samrådet som nå pågår er derfor en utmerket anledning til å de nødvendige stegene for gjenvinning av plast, og vi jåper at regjeringen ikke anser at dette er avfall, legger Walker til.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094