23948sdkhjf

Chevron har bydd på Nova

15 milliarder dollar. Det er hva som oppgis at Chevrons datterselskap – Chevron Phillips Chemical Company – har lagt inn som bud på Nova Chemicals Corporation.

Det er svenske Plastnet.se som skriver dette.

Ryktet om oppkjøp begynte å spre seg rundt 20. juni, ifølge Reuters, og Plastnets utsendte fikk ryktet bekreftet på en konferanse 25. juni. Det var Darryll Harrison, viseadministrerende direktør for strategiske prosjekter i Nova Chemicals som bekreftet opplysningene.

Nova Chemicals Corporation eies i dag av det statlige investeringsfondet Mubadal Investment i De forente arabaske emirater.

Nova Chemicals er en canadisk produsent av polyeten, etylen, kjemiske samprodukter og ekspandert polystyren, EPS. Selskapet samarbeider med både Borealis og Borouge, og omsetningen ligger på om lag 3,8 milliarder dollar – 2017.

På pressekonferansen i østerrikske Linz nylig, som ble arrangert sammen med Borealis, Borouge og Erma, opplyste Harrison at Nova i februar i år åpnet et nytt produksjonsanlegg i Pasadena med en årlig kapasitet på 650.000 tonn Borstar PE.

Det er planer om å bygge et nytt anlegg med en kapasitet på 450.000 tonn årlig LLDPE i løpet av 2021. I løpet av de neste 24 månedene kommer produsenten også til å lansere seks nye pakningskvaliteter av LLDPE/MDPE som inneholder 20 prosent gjenvunne råvare.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062