23948sdkhjf

Forsøker å rydde opp plast i havet på nytt

Forrige gang måtte prosjektet Ocean Cleanup gi opp grunnet tekniske problemer. Nå gjør de et nytt prosjekt å samle opp store mengder med plast i Stillehavet.

Det skriver NRK, som har lest Ocean Cleanups initiativtaker Boyan Slats twittermeldinger. Her går det fram at prosjektet vil gjøre et nytt forsøk på å samle inn enrome plastmengder som ligger og flyter i Stillehavet.

Det er spsesielt ett bestemt område i Stillehavet – «The Great Pacific Garbage Patch» (Stillehavets store plastsøppelsuppe) som de har fokus på å gå inn i. Området ligger mellom San Francisco og Hawaii, og er nå om lag 1,6 millioner kvadratkilometer stort og inneholder rundt 180.000.000.000 plastbiter. Plasten er anslått til å veie 80 tonn, og det har vist seg at deler av plasten har vært i havet siden 1970-tallet.

ENORMT: Plastsøppelsuppa i Stillehavet vokser stadig. 

Forrige gang de forsøkte å samle plastsøppelet, måtte de gi opp. En stor lense på 600 meter ble brukt. Denne gang er lensen på «bare» 400 meter. Teknisk Ukeblad (TU.no) skriver at lensen skal testes ut med to mulige løsninger for å få konstruksjonen til å bevege seg raskere eller langsommere enn plasten.

Ocean Cleanup har som målsetning å samle inn halvparten av plasten innen fem år.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078