23948sdkhjf

Plastgjenvinning tema på Tomra-konferanse

214 delegater fra 31 land deltok på Tomra-konferansen der gjenvinning av plast sto helt sentralt.

Tomra Leads Global Conferene finner sted annet hvert år, og årets utgave, som ble arrangert i Sofia, var den tredje i rekken. 214 delegater fra 31 land deltok på konferansen som hadde temaet «Recycling in a Plastic World».  

Delegatene fikk et spesielt innblikk i Torma Sorting Recycling-teknologi, som brukes til å lage gjenbrukbare materialer fra husholdningsavfall. Dette ble vist på den splitter nye gjenvinningsfabrikk Integra Plastic i byen Elin Pelin utenfor Sofia til 40 millioner Euro. Videre inneholdt konferansen foredrag, diskusjoner og nettverksbygging.

– Tomra Leads Global Conference har vist seg å være et nyttig og populært forum for utveksling av informasjon og ideer, sier sjef for Tomra Sorting Recycling, Tom Eng i en kommentar til konferansen. Han legger til at konferansen hadde fokus på noe som bekymrer millioner av mennesker over hele verden.

- Hva kan vi gjøre for å fjerne plasten som hoper seg opp på deponier, flyter i havet og dreper marint liv? Konferansen viste at resirkulering av plastavfall har en viktig rolle og at dette kommer miljøet til nytte. Samtidig har dette kommersiell verdi, avfall kan bli verdifullt, sa han.

Under paneldiskusjonen ble det delt innsikt spesielt mot gjenvinningsmarkedet, sirkulærøkonomi, jomfruelige materialers rolle og økonomiske investeringsmodeller.

Andre temaer på konferansen var plastgjenvinning og lovgivning, utfordringene i plastens verdikjede og hvordan resirkulering og avfallshåndtering må tilpasses nytt og endret regelverk.

HYPERMODERNE: Gjenvinningsfabrikken Integra Plastics utenfor Sofia åpnet i februar i år. FOTO: TOMRA

Gjenvinningsfabrikken Integra Plastics utenfor Sofia ble åpnet så sent som i februar i år. Her arbeider 85 ansatte og har 14 Tomra Autosort-maskiner. En av Autosort-maskinene er også kombinert med Laser Object Detection. To systemer har blitt spesialutviklet for denne fabrikken for å sortere ut svarte fleksible materialer. Kapasiteten inn på anlegget er 40.000 tonn blandet husholdningsavfall årlig. Fabrikkens spesialitet er produksjon av toppkvalitet LDPE, PEHD og PP

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11