23948sdkhjf

Ford stopper bruken av engangsplast

For 20 år siden la Ford som den første bilprodusenten i verden frem sin første bærekraftrapport. Nå er årets rapport klar. Full stopp i bruk av engangsplast og fabrikker med 100 prosent fornybar energi er blant de ambisiøse målene deres.

- Vi er fast bestemt på å ha en positiv innvirkning på miljøet, og jobber tett med partnere og leverandører i hele verden. På den måten gjør arbeidet vårt en forskjell, og det setter oss i stand til å nå våre globale mål, sier ansvarlig for bærekraft, miljø og sikkerhet i Ford Motor Company, Kim Pittel.

Ford har nådd langt siden den første rapporten - som satt søkelyset på miljøtemaer i 1999 – ble publisert. Selskapets tilnærming til bærekraft er nå mye bredere og har hatt stor fremgang i løpet av disse årene.

- Det våre kunder kommer til å merke mest med vårt stadig økende fokus på bærekraft er den storstilte elektrifiseringen som allerede har startet av alle Fords modeller. Allerede neste år lanseres en Mustang-inspirert helelektrisk SUV med rekordrekkevidde på hele 600 kilometer. En helelektrisk 2-tonns Transit er også på vei. Nye Kuga kommer også som ladbar hybrid. Det samme gjør Transit Custom, 8-seteren Tourneo Custom og den nye luksuriøse 7-seters SUVen, Ford Explorer. Dette er bare starten på en massiv satsing, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Fords tyske fabrikker får 100 prosent ren og fornybar energi fra norsk vannkraft

Ford har også igangsatt en rekke initiativer på sine fabrikker over hele verden for å bidra til en mer bærekraftig utvikling.

  • De siste 10 årene har blant annet norsk og svensk vannkraft sørget for at alle Fords anlegg i Køln i hele denne perioden bare har brukt 100% ren og fornybar energi.
  • Fords europeiske distribusjons- og delesenter i den samme byen har også installert solcellepanel som leverer 1100 MWh til senteret årlig. Det tilsvarer strømforbruket til 370 husholdninger i samme by.
  • Fords motoranlegg i Dagenham i Storbritannia får nok energi fra tre vindkraftturbiner til å drive hele fabrikkområdet hvor motorene blir montert sammen.

Bare i fjor gjennomførte eller igangsatte den globale bilprodusenten en rekke større prosjekter i sin bærekraftsatsing. Hele 10 år før tidsplanen nådde Ford sitt mål med å redusere de operasjonelle drivhusgassutslippene med 30 prosent. Målet, som ble satt i 2010, skulle i utgangspunktet ikke nås før i 2025.

Ford har også annonsert et ambisiøst mål om kun å bruke friskt vann til drikkevann, ikke som et ledd i produksjonen.

FORNYBAR: Fords fabrikker over hele verden skal før 2035 bare bruke 100 prosent fornybar energi. Her fra bilprodusentens anlegg i Saarlouis i Tyskland. FOTO: FORD

20 år etter at Ford som den første bilprodusenten ga ut sin bærekraftrapport, lanserer Ford nye og ambisiøse bærekraftmål for de neste 20 årene.

  • Ford ønsker å skape en mest mulig fremgangsrik verden ved å sørge for at mobilitet er tilgjengelig for alle.
  • Ford skal bli den mest inkluderende og mangfoldige bedriften i verden
  • Ford skal bli enda mer ansvarlig i sin bruk av alle råmaterialer i alle kjøretøy. De skal også kun bruke resirkulert eller fornybar plast i alle sine kjøretøy globalt.

Samtidig som Bærekraftrapporten 2018/19 ble publisert, lanserte også Ford sin første rapport om scenarier for klimaendring. Ford vil fortsette å gjøre sitt for å redusere CO2-utslippene i overenstemmelse med Paris-avtalen. Denne rapporten presenterer i detalj deres visjon for overgangen til en lavkarbon-økonomi.

  • Ford vil slutte med all bruken av engangsplast i sine produksjoner før 2030
  • Innen 2035 vil Ford kun bruke 100 prosent fornybar energi i alle sine produksjonsfabrikker globalt.

Kilde: Pressemelding fra Ford

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093