23948sdkhjf

Malaysia sier nok er nok

Så mye som 3,300 tonn med plastavfall vil bli sendt tilbake til de rike landene det kom fra.

Det er Malaysia som varsler at de vil sende plastavfallet tilbake til der det opprinnelig kom fra. Flere andre fattige land vil vurdere det samme, melder Euronews.com.

Ifølge miljøvernministeren i Malaysia, dreier det seg om ca 3,300 tonn med plastavfall, som er blitt kastet av innbyggerne i 14 ulike land, deriblant Frankrike, Storbritannia, USA, Canada, Japan og Australia.

Tidligere denne måneden sendte myndighetene i Malaysia fem kontainere med plastavfall i retur til Spania.

- Vi vil ikke være verdens søppelhaug. Vi vil slå tilbake, sa miljøvernministeren i Malaysia på en pressekonferanse nylig, og fortsatte:

- Selv om vi er et lite land, så kan lar vi oss ikke mobbe av rike land.

Han la til at landene som kaster plastavfallet, tror at det skal bli resirkulert, men realiteten er det meste av søppelet blir bare dumpet i land over hele Sørøst-Asia.

I løpet av de siste to årene har Malaysia mottatt 55000 tonn plastavfall fra ett spesielt selskap i Storbritannia.

Siden Kina i fjor nektet å ta imot mer enn 7 millioner tonn med avfall, er Malaysia blitt hovedmottaker for slikt utenlandsk søppel. Det har ført til en solid vekst i antall resirkuleringsselskapear, men mange av disse driver useriøst og har ikke lisens for å utføre jobben med gjenvinning.

- Malaysia har akkurat som rike land like mye rett til ha ren luft, rent vann, bærekraftig samfunn og rent miljø, sa miljøvernministeren i landet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11