23948sdkhjf

Samarbeider for å minske globalt avfall

Visjonene var store da LC Packaging, en internasjonal produsent og distributør av fleksibel emballasje, og Veolia Netherlands, en del av Veolia Group, inngikk et strategisk partnerskap med formål å minimere avfallsstrømmen fra fleksibel emballasje på verdensbasis. Veolia Group er verdensledende innen avfall og ressursforvaltning.

Dette skriver platfokus.dk.

Formålet med samarbeidet er å skape en syklus, som fokuserer på å optimalisere gjenbruk og opparbeidelse av fleksibel emballasje etter bruk, i stedet for som i dag, hvor det meste av den fleksible emballasje stadig forbrennes eller deponeres.

Foruten emballasjeløsninger som kartongemballasje, WPP-poser og nettingposer til landbruket, distribuerer LC Packaging store mengder såkalte bigbags (over 11 millioner i 2018), hvorav en stor del er framstilt ved LC Packagings eget produksjonsanlegg i Bangladesh. Da Kina og Vietnam ikke lengre mottar bigbags til gjenbruk, er det for tiden et overskudd av brukte store poser på markedet, men det finnes få gjenbruksfasiliteter.

Samarbeidet sikter blant annet mot gjenbruk på globalt plan av LC Packagings bigbags. Ideen er en slags omvendt logistikk, der Veolioa Nedehterlands vil være ansvarlig for denne «reverserbare logistikken» og gjenbruk av samlet fleksibel emballasje og konvertering til materialer av høy kvalitet. De to selskapene skriver at de allerede har gjennomført suksessrike tester med noen motiverte og bærekraftige LC Packaging-kunder.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079