23948sdkhjf

Fra fossil til bio-basert med HMF

Forskere ved Great Lakes Bioenergy Research Center og University of Wisconsin-Madison har utviklet en effektiv og økonomisk mulig måte å produsere 5-hydroksymetylfurfural (HMF), et kjemikalie avledet fra planter som kan bidra til å løse overgangen fra en fossilbasert økonomi til en bio-basert økonomi. .

Metoden skal være fullt integrert i den fruktbaserte maissirupindustrien, skriver Plastforums svenske søsterside.

HMF er et råmateriale som brukes i produksjon av plast, brensel og kjemikalier. Blant annet brukes den til produksjon av urteversjonen av polyetylentereftalat (PET). I produkter som bio-baserte plastflasker, laget av furandisk karboksylsyre, brukes også kjemikalier avledet fra HMF.

Problembildet for tiden er den høye produksjonskostnaden til HMF. Det er en etterspørsel etter bærekraftige alternativer. Men spørsmålet er hvor kostnadseffektivt prosessen må være for å kunne konkurrere med petroleumbaserte produkter?

For å finne en løsning på dette, jobber forskerne nå for å finne en prosess der de bruker glukose istedenfor fruktose fordi glukose er billigere og har større overflod. Dette vil muliggjøre betydelige lavere produksjonskostnader for HMF.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095