23948sdkhjf

Ny veileder om reduksjon av plast

Veilederen gir råd til offentlige virksomheter som har mål om å bli plastfrie eller redusere sitt plastfotavtrykk. Regjeringen har også varslet et forbud mot engangsartikler i plast innen ett år.

Plast brukes i mange ulike produkter, i alt fra engangsartikler til IKT, kontorrekvisita og møbler. Hva som er unødvendig bruk av plast må vurderes konkret for hver anskaffelse.

Veilederen legger vekt på overordnede prinsipper og fremgangsmåter for å oppnå plastreduksjon. Selv om det ikke er mulig å bli helt plastfri, er det mange steder vi kan redusere plast eller bruke plast smartere.

– Dere kommer langt med bevissthet om hva dere bruker av plast i dag og en plan for tiltak. Flere kommuner og virksomheter er allerede i gang med slike handlingsplaner, blant annet Fredrikstad, Bergen og Oslo, sier seksjonsleder i Difi Marit Holter-Sørensen i Difi.

En slik plan bør ha tilstrekkelig støtte både i innkjøpsfunksjonen, hos brukerne og i ledelsen. Veilederen inneholder tips og fremgangsmåter til alt fra noen «lavthengende frukter» som å ta en beslutning om å kutte ut engangsartikler i plast, til hvordan dere kan gå i dialog med leverandørene om materialvalg eller hvordan etterspørre produkter laget av sekundær råvare.

 

Kilde: Difi

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079