23948sdkhjf

Foreslår forbud mot mikroplast i kosmetikk

EU Chemicals Agency (ECHA) foreslår å forby all kosmetikk som inneholder mikorplast innen 2020, melder nyhetsbyrået Reuters. Det betyr at EU følger etter Storbritannia, som innførte et slikt forbud allerede i 2018, og det samme har Sverige gjort.

– Plast er vanskelig nedbrytbart i kroppen og ute i naturen, og mikroplast vil dermed kunne gå inn i organismer, hope seg opp og gi snikende skadevirkninger over tid. Litt på samme måte som miljøgifter, sier Per-Erik Schulze, fagrådgiver i marin forsøpling i Naturvernforbundet, til Melk & Honning.

EUs forslag til forbudet er faglig anbefalt fra forskningsmiljøer og miljøorganisasjoner. Det kan gjennomføres fordi det finnes alternativer til mikroplast i kosmetikken.

Du visste kanskje ikke det fantes mikroplast i kosmetikk og hudpleieprodukter, men det gjør det. Det brukes ofte som slipestoff for å bli kvitt døde hudceller, og det blir også brukt som hjelpestoff som emulgatorer, for å regulere produktets konsistens, bindestoff og filmdannere, skriver Melk & Honning. I tillegg får mikroplasten hudoverflaten til å skinne.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078