23948sdkhjf

Kina-eksplosjon påvirker plastindustrien

22. mars i år var det en voldsom eksplosjon et i en kjemikaliefabrikk i Kina der 80 mennekser omkom. Nå viser det seg at flere fabrikker og selskap blir påvirket av ulykken. Blant dem er Flint Group, som er store innen plastindustrien.

Det er plastforum.se som skriver dette. Eksplosjonen i Kina fant sted 22. mars i Yancheng i østre delen av Kina, og nærmere 80 personer omkom. Flere hundre ble skadet i ulykken. Etter ulykken har kinesiske myndigheter blitt tvunget til å stenge samtlige bedrifter som ligger i industriparken der ulykken inntraff. Det betyr at all produksjon er stanset inntil videre. Det samme gjelder for flere fabrikker som ligger i nærheten av eksplosjonsstedet.

Flint Group, som produserer råmaterale til UV-trykkfarging, som blant annet brukes til plastindustrien, ligger i nærheten, og er blitt tvunget til å stanse sin produksjon. Ifølge Michael Podd, som er ansvarlig for Flint Groups CPS Inks-avdeling, så er flere tusen fabrikken stengt. Regjeringsundersøkelser og sikkerhetsinspeksjoner kommer til å påvirke hele kjemiindustrien i Kina, og inspeksjonene kommer ikke bare til å bli begrenset til provinsen der den katastrofale ulykken inntraff.

Først og fremst vil den påvirke salgskjedene som angår UV-trykkfarging og trykkpapir, men også selskaper som leverer materiale for foto-initiasjon samt røde og gule pigment. Podd opplyser imidlertid at mangelen på råmaterialer ikke vil ramme Flint Gorups kunder.

- Våre partnerleverandører kommer til å hjelpe oss med å minske leveransekjeden, også under kriser som dette. Derimot kan disse råvarene bli dyrere grunnet en ubalanse i tilbud og etterspørsel som følge av ulykken, sier han.

Det er ikke kjent når de fabrikkene som har stengt ned sin produksjon igjen kan komme i normal drift.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078