23948sdkhjf

India vil stanse all import av plastavfall

Departementet for miljø, skog og klimaendringer i India, opplyser at de vil forby all import av plastavfall. Det skriver plastnet.se.

Det er nettsiden WasteDive som rapporterer at departementet har offentliggjort nyheten på Twitter i løpet av uke 10. Ifølge informasjonen omfatter forbudet også såkalte «Special Economic Zones» og «Export Oriented Units». Dette er de eneste som har vært unntatt Indias allerede eksisterende plastimport-restriksjoner som ble innført i 2016. Det finnes ikke noe opplysninger om hvilke plastmaterialer som omfattes av forbundet eller når dette trer i kraft.

WasteDive skriver at ISRI (Institute of Scrap Recycling Industries), som er en amerikansk bransjeorganisasjon, har uttrykt skuffelse over den indiske beslutningen omkring plastavfall. Instituttet mener at plastavfall brukes som råvare i mange produksjonsprosesser og at dersom tilgangen på dette forsvinner, så tvinges produsenter i India i høyere grad å bero sin produksjon på tilvirkede materialer. Og dermed vil den globale miljøbelastningen øke, mener det amerikanske instituttet.

Ifølge opplysninger var den indiske importen av plastavfall i 2018 på 120.000 tonn.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079