23948sdkhjf

Norsk selskap går inn i subsea-konsortium

Aker Solutions er blitt aksjeeier i Airborne Oil & Gas. Dette er et konsortium av ulike subsea-aktører.

Formålet med å gå med i konsortiumet, som blant annet består av Chevron Technology Ventures, Evonik Venture Capital, Saudi Aramco Energy Ventures, Shell Ventures, Subsea 7 og Sumitomo Corporation, er å stryke selskapet inn mot såkalte termpolastiske komposittrør (TCP) for det internasjonale subsea-markedet.

I tillegg til de nevnte selskapene, eier også det private investeringsselskapet HPE Growth Capital en stor andel i Airborne Oil & Gas.

- Vi jobber kontinuerlig med å forbedre vår utførelse og kost-nytte-effektivitet i våre teknologier og materialene vi jobber med. Å gå inn som aksjeeier i Airborne Oil & Gas, posisjonerer Aker Solutions i frontlinjen i utviklingen av den neste generasjonen rørledningsmaterialer. Vi er svært godt fornøyd med at vi har gjort dette valget med Airborne Oil & Gas, sier John McLeod. Han er teknisk ansvarlig ved Aker Solutions.

Olivier Kassam, som er adm. dir. i Airborne Oil & Gas, er like godt fornøyd med å få Aker Solutions med på laget.

- Dette viser den økende bevisstheten og verdisettingen av vår termoplastiske komposittrør-teknologi, sier han, og legger til:

- Vi har nå en svært sterk gruppe av organisasjoner som har investert i vårt selskap. Med Aker Solutions med på laget kan vi nå nye områder vi kan ha fokus på og optimalisere TCP innen olje- og gass-sektoren. Spesielt da rettet mot subsea-løsninger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082