23948sdkhjf

Plast i fokus på generalforsamlngen

- Det er få av oss som mener at det går an å leve uten plast, men det går an å mene noe om hvor mye plast vi klarer oss med i fremtiden.

Dette sa daglig leder i Handelens Miljøfond, Rasmus Hansson da han holdt foredrag på generalforsamlingen i Emballasjeforeningen nylig. Den tidligere MDG-politikeren mente det er paradoks og et klassisk miljøproblem at vi bruker plast som varer i tusen år til kortvarige formål.

- På grunn av at plast er så nyttig, har vi en formidabel evne til å se en annen vei til problemet blir så stort og vanskelig å løse at vi ikke vet vår arme råd, sa Hansson ifølge Packnews.

Handels Miljøfond var en erstatning for den svært omstridte plastposeavgiften som den blå-blå regjeringen innførte i sin første periode. Avgiften møtte så mye motstand, at den ble erstattet av et fond, som ble opprettet for å møte EUs krav om å innføre tiltak for å redusere forbruket av plastposer. 50 øre pr plastpose som ble solgt fra næringslivet skulle så fordeles til et godt tiltak – Handelens Miljøfond.

I et innlegg på generalforsamlingen slo adm. dir. i Peterson, Dan Johannessen, at fiberindustrien er svært gode til å samle inn og resirkulere, skriver PackNews.

- Mens andre materialer må jobbe for å nå (gjenvinnings)målene, er vi allerede på plass.  Vi bør se på hvordan man kan samarbeide, men jeg misunner ikke plastindustrien den situasjonen de har nå, sa han ifølge Packnews.

 - De grunnleggende endringene vi må gjøre, er vi ikke klare til, fordi alt handler om profitt. Neste generasjon kommer til å si at vi gjør store feil, men jeg vet ikke hvordan vi skal løse dette. Vi er med i FEFCO, og det er ingen der som har løsningen, fortsatte han.

Han mente at alle emballasjematerialer har sine ulike fordeler, og at aktørene i bransjen i større grad bør hjelpe hverandre i stedet for å polarisere.


Ellen Behrens, med ansvar for holdbarhet og bærekraft hos Orkla, sa at EU har satt 50 prosent som mål for plast innen 2025 og 55 prosent i 2025. Hun understreket at Norge ønsket å gå enda lenger.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094