23948sdkhjf

Permitterte tilbake på jobb etter storkontrakt

I januar ble 26 ansatte ved Kabel’n i Drammen permittert. Nå er de tilbake på jobb igjen etter at Prysmian Group Norge har sikret seg en stor kontrakt.

Det er Drammens Tidende (DT) som skriver at Prysmian Group Norge i Drammen – bedre kjent som Kabel’n blant drammenserne – har inngått en ny stor kontrakt. Det skjer bare to måneder etter at selskapet meldte at ordrebøkene var tomme og at 26 ansatte måtte permitteres.

Disse kommer nå tilbake i jobb igjen. Ved utgangen av februar ble nemlig Kabel'n tildelt en kontrakt for produksjon av sjøkabel. Kabelen skal inngå i utbyggingen av forsyningssikkerheten i Lurøy kommune. Totalt skal det produseres 41 kilometer med kabel i Drammen i 2019. Produksjonen starter snarest for å være klar for levering til høsten, skriver DT. Kontrakten har en verdi på mer enn 50 millioner kroner.

Adm. dir. ved Kabel’n, Humberto Paiva, forteller til lokalavisa at de igjen har en god ordreinngang, og at dette sikrer drift av sjøkabel-avdelingen i lang tid framover. Han kan legge til at salget til installasjonssegmentet også går bra og driften som er rettet mot olje- og gassmarkedet også ser lyst på framtiden.

Det var Prysmian Group Norges subsea-avdeling som ble rammet av permitteringer ved nyttårstider. Dette er i all hovedsak en prosjektstyrt avdeling, som det tar noe å produsere ved etter at ordre er inngått. Det oppsto dermed et hull i ordreboka i vinter.

Men denne er nå fyllt opp igjen, og alle smiler ved Kabel’n i dag.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078