23948sdkhjf

Gjennombruddsbestilling for Paxymer

Paxymer AB har begynt et samarbeid med en stor europeisk produsent av gjennomføringsrør i elmarkedet.

- Jeg vet at dette er den første 100 prosent halogenfrie løsningen nå på markedet. Vi tror at vi sammen med kunden vil drive dette markedet fremover, sier Amit Paul, administrerende direktør i Paxymer AB, til Plastforums svenske søsterside.

Mengden polymer som brukes årlig for produksjon av såkalte VP-rør er enorm, og er omtrent tusenvis av tonn PP-sammensetning. I mange år har Paxymer jobbet for å få en fot i denne bransjen, og få bransjen til å forstå verdien av å levere et helt grønt produkt.

- Kundens nye VP-rør, som inneholder vår halogenfrie løsning, er resirkulerbare, som er en stor merverdi for byggeindustrien, sier han.

-Vi ser dette markedet som et viktig moderne marked for oss. Vi har snakket med markedet de siste fire til fem årene. Det som skjer nå er veldig interessant. Til slutt kan man begynne å bygge boliger og hus med helt halogenfrie løsninger uten å gå på kompromiss med kvaliteten, fortsetter Paul.

Operatøren som Paxymer initierte samarbeid med, ser et problem ved at markedet bruker penetreringsrør som sies å være halogenfrie, selv om de per definition er lavt halogen når de inneholder flammehemmere, under 1500 ppm.

- Produsenten vi samarbeider med ønsker å levere et skarpere produkt. Et produkt som er helt fri for halogenstoffer, sier Amit Paul.

I dag har Paxymer levert sin første bestilling, for produkter som kunden har levert på et sentral europeisk marked. I de kommende årene vil selskapet rulle ut sine produkter til et bredere europeisk publikum.

For Paxymer, som produserer og leverer sin patenterte, proprietære master til elrören, kvalifiserer det for en garantert ordreverdi på tre millioner og et alternativ for nesten seks millioner.

- For oss som et selskap er dette flott og er en langsiktig investering som vi håper å vokse med, sier Amit Paul.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.485