23948sdkhjf

Kjøper opp 3D-selskap

Evonik vokser innenfor materialer for additiv produksjon.

Nylig kjøpte spesialkjemikaliefirmaet Evonik opp det amerikanske oppstartsselskapet Structured Polymers Inc.

Oppkjøpet gir Evonik tilgang til en ny patentert teknologi som gjør at selskapet kan utvide sin portefølje av spesielle polymerpulver for additiv produksjon. 

– Oppkjøpet av Structured Polymers og selskapets teknologi kompletterer våre aktiviteter for å utvikle høyytelsespolymerer for additivproduksjon, sier Ralph Marquardt. Han er leder for strategi og vekst hos Evonik Resource Efficiency GmbH.

 Evonik har i flere tiår vært ett av flere ekspertselskaper når det gjelder polymerkjemi, og i løpet av de siste tre årene har selskapet utvidet sin portefølje av skreddersydde polymermaterialer rettet mot det raskt voksende markedet for additivproduksjon.

 Teknologien til Structured Polymers tar utgangspunkt i et polymergranulat som gjennom flere prosesstrinn omdannes til et fint pulver. Dette gjør det mulig å produsere polymerpulver med kontrollert partikkelstørrelse i diameter fra 0,1 til 400 mikron, samtidig som gode materialegenskaper oppnås.

Dette skriver Evonik i en pressemelding.

Thomas Grosse-Puppendahl, leder av Evoniks forretningsområde Additive Manufacturing Innovation Growth Field, forteller at den nye teknologien gjør det mulig å bruke nesten hvilken som helst semikrystallisk termoplast til additiv produksjon. Han trekker frem eksempler som PBT, polyeterketon, PA6 og andre polymerpulver med spesielle egenskaper som farge, ledningsevne eller flammehemmende egenskaper.

Med disse materialene kan man utføre eksempelvis selektiv lasersintring, høyhastighetssintring eller multi-jet fusion. Han legger også til at teknologien lett kan skaleres opp.

Det overtatte selskapet vil integreres i Evoniks nordamerikanske organisasjon. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079