23948sdkhjf

Spanias storkjede kutter plastposer

Mercadona, en av Spanias største butikkjeder, kutter plastposen – og satser på papirposer

Det er nettavisa Spania i dag, som skriver at Mercadona ikke lenger kommer til å kjøpe inn plastposer og tilby dem til kundene sine. Nå er det papirposer som gjelder for den store butikkjeden, ifølge nettstedet.

Endringen skjer fra april. Papirposene som da vil tilbys kjedens handlende vil være laget av resirkulert papir, og vil koste fra 10 til 50 cent. Prisen avhenger av størrelsen på posene. Spania i dag forteller videre at Mercadona allerede startet utfasingen av plastposer i enkelte butikker i fjor. Inntil videre vil det imidlertid være mindre poser som brukes i fiskedisken og fruktavdelingen som fortsatt vil være av plast, men allerede neste år vil også disse være historie. Mercadona har lenge tilbudt sine kunder miljøvennlige handlenett, og disse vil fortsatt bli solgt i de 1600 butikkene som kjeden har rundt omkring i Spania.

Spania i dag skriver avslutningsvis at både Lidl og Eroski – to andre kjeder som er etablert i landet – har gått over til papirposer, og at dette har vært en suksess med få klager fra kundene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094