23948sdkhjf

Ønsker straff for å kaste søppel

- Det er da vitterlig forbrukerne som kaster plasten – ikke produsentene.

Det sier Thor Kamfjord i Norner til Packnews. Han mener det er gått for langt når man kan få flere tusen kroner i bot for å urinere på offentlig sted, men ikke noe straff for å kaste plastavfall i sjøen.

Han sier at han har problemer å skjønne at skylden ofte legges på produsente, og ikke på forbrukerne – som er de som kaster søppel og plast i sjøen og i naturen.

Thor Kamfjord i Norner mener det har gått for langt når folk kan få mange tusen i bot for å urinere på brygga, men slipper straff for å kaste plastavfall i sjøen.

I mangel av andre gode alternativer mener Kamfjord at plast er det mest ressurseffektive materialet vi kjenner i dag, selv om også han mener det kan være områder hvor det kan brukes mindre plast.

Han sier blant annet til Packnews at det ville være mer effektivt med fylleautomater for spylervæske enn å frakte vann på poser og kanner.

- Noen nok vil nok føle at det er trygt å ha en kanne på lur i bilen når de skal kjøre over fjellet, sier han til nettstedet.

Kamfjord tror det globale plastforbruket vil øke, fordi dagens u-land vil opp på vestlig leverstandardsnivå. Men han tror samtidig på at det vil bli flere endringer for plast i Vesten.

Han tror videre at vi ikke kommer til å bore etter olje i framtiden for å lage plast. Han mener også man gå over til fornybare råvarer og skape en sirkulær økonomi.

-Vi kan gjøre ting mer bærekraftig, men å bygge til alternative emballasjematerialer vil øke klimautslippene mye, sier han.

Kommenter artikkelen (1)
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11