23948sdkhjf

Karbon-nanoselskap skal åpne nye dører for Sabic

Sabic har kjøpt aksjemajoriteten i BDS.

Nanoteknologiselskapet Black Diamond Structures (BDS) ble etablert i 2014, og produserer og selger en egenutviklet teknologi, Molecular Rebar, med modifiserte karbonnanorør. Teknologien har til hensikt bl.a. å forbedre ytelsene til energilagringsapplikasjoner der bly- og litiumbatterier inngår.BDS vil nå inngå i Sabics forretningsenhet Sabic Specialties.  

Karbonnanoteknologien til BDS gjør det nå mulig for Sabic Specialties å gå inn i energilagringsmarkedet i langt større målestokk. Spesielt ser man at karbonnanoteknologien til BDS kan gi helt nye markedsmuligheter for batteriprodusenter som søker gjennombrudd i ladehastigheter, batterilevetid og energitetthet

Adm. dir. John Hacskaylo sier at selskapets nanomaterialer kan integreres direkte i eksisterende produksjonsprosesser av batterier, uten at det kreves ytterligere investeringer. Dette gjør det mulig for produsentene å forbedre neste generasjon av batterier. Hacskaylo tror til og med at selskapets teknologi, Molecular Rebar, kommer til å få en svært viktig rolle ved downgauging og downsizing av ny batteridesign.

Utover energilagringsmarkedet tror BDS at man med Sabic som ny eier kan få nye muligheter innen materialvitenskaplige innovasjoner for å bedre egenskapene for spesialhartser og funksjonelle kompounder.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078