23948sdkhjf

Sabic med kjemisk gjenvinningsprosjekt

Bygger fabrikk for å foredle og oppgradere råmateriale.

Sabic har inngått en intensjonsavtale (MoU) med plastgjenvinningsselskapet Plastic Energy. Selskapene skal sammen bygge en fabrikk i Nederland for å foredle og oppgradere råmaterialer via gjenvinning av lavkvalitativt, blandet plastavfall. Dette avfallet ville i stedet blitt forbrent eller deponert.

Anlegget er planlagt å være i full, kommersiell produksjon i 2021. Ifølge Sabic blir de det første petrokjemiske selskapet som gjennomfører et slikt prosjekt innenfor rammen av kjemisk gjenvinning og der man bruker plastavfall som råmateriale i dampcracker.

Plastic Energy har på sin side utviklet en patentert kulldioksid-teknologi som kalles anaerob forvandling (TAC) for på ny å kunne benytte et bredt sortiment av kassert, møkkete og forurenset plast. Dette er plast som, til nå, ikke har kunnet gjenvinnes på konvensjonell måte, og heller ikke som alternativt drivstoff eller olje, også kalt Tacoil.  

Tacoil brukes for å produsere ny, jomfruelig plast som også skal være sikker for kontakt med næringsmidler. I denne prosessen smeltes plasten i et oksygenfritt miljø, som så brytes ned til syntetiske oljer. Oljene må deretter foredles og oppgraderes som råmateriale for tradisjonelle, petrokjemiske formål.

Selskapet eier og driver to plastgjenvinningsanlegg i spanske Sevilla og Almeria.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078